Billes köper Dios och breddar sitt utbud

Nu är det klart att Billes köper distributionsföretaget Dios i Göteborg. Genom köpet utökar Billes sitt redan breda tjänsteutbud.
– Nu kan vi i egen regi erbjuda hela processen, från tryck till kampanjpackning, lagerhållning, orderplockning och efterbeställningar på kampanjer, säger Niklas Bille, vd på Billes.

Dios är ett distributionsföretag som specialiserat sig på lagerhantering, plock & pack och distribution. Dessutom görs även kuverteringar, inplastning och adressering och variabeldataprintning. Sedan slutet av 90-talet har företaget samarbete med Billes, ett samarbete som successivt vuxit. I dag är Billes största kund och svarar för ungefär halva Dios omsättning.

– Under flera år har vi funderat på att utöka våra tjänster inom det här området, köpet av Dios är den perfekta lösningen, säger Niklas Bille.

Genom köpet får nu Billes ett bredare produkt- och tjänsteutbud att erbjuda både nya och befintliga kunder.

– Vi ser en stor potential och en ljus framtid i den här marknaden. Lagerhållning, adressering och distribution är tjänster som våra kunder efterfrågar alltmer.

– Personifiering av trycksaker är en stor trend, och även den växande e-handeln behöver lösningar kring lagerhållning och distribution.

Förvärvet innebär också att Billes kan ta hem all hantering som idag ligger på andra externa leverantörer. På så sätt får man bättre kontroll och förtjänsterna stannar inom koncernen. Samtidigt frigörs lokalytor i Billes Tryckeri som kan användas för att utveckla tryckeritjänsterna ytterligare framöver, när all lagerhållning och distribution läggs hos Dios. Dios kommer att bestå som ett fristående företag med samma ledning och samma personal, men affären ger många fördelar.

– Vi får en större och mer solid ägare och kan säkerställa det fortsatta samarbetet med vår största kund, säger Christer Samuelsson, vd för Dios.
– Dessutom bidrar Billes med ett omedelbart tillskott av nya kunder och även draghjälp att skaffa nya kunder genom sina säljare. Tillsammans blir vi starkare, vilket förhoppningsvis betyder mer att göra.

Foto från vänster: Fredrik Bille, Klas Hedén, Niklas Bille, Christer Samuelsson

Du kanske också är intresserad av

Intresserad av våra produkter?

Kontakta oss så hjälper vi dig.