Billes Tryckeri firar 60-årsjubileum

År 1963 startades Billes Tryckeri av tvillingarna Stig och Gunnar Bille.

Inriktningen var inledningsvis storformat för utomhusreklam och än idag är detta en viktig del av vår kärnverksamhet. Vi trycker dagligen kampanjer som syns bland annat i ljusskåp på busshållplatser i Sverige, Norge och Danmark. 

Tvillingarna Stig och Gunnar Bille startade Billes Tryckeri 1963.


Under årens gång har Billes produktutbud utvecklats och breddats rejält och idag levererar vi mycket mer inom grafisk produktion än endast utomhusreklam. Bland våra kunder återfinns ett flertal av Skandinaviens största butikskedjor, reklambyråer, industrier, kultur- och sportevenemang som alla har individuella behov och önskemål. Många av de etablerade mäklarkedjorna har sedan länge tagit hjälp av Billes för att trycka bostadsprospekt och DR-utskick. Mångsidigheten är något som vi vet att våra kunder uppskattar. 

Den första flerdelade utomhusaffischen Billes tryckte 1963. Personen på affischen heter CG Hammarlund och var känd för att ha ett radioprogram som hette Bilradion under åren 1956-1973.

Den grafiska branschen har på grund av digitaliseringen sett krympande volymer under många år i rad. Utslagningen av grafiska företag under senaste 10-15 åren i Sverige, norden och världen har varit omfattande. Vi är glada och stolta att Billes i denna tuffa bransch klarat sig bra. Denna optimism förstärks av att vi under vårt 60e år gör ny all time high omsättning i Billes. Tack vare fantastiska medarbetare och flertalet storskaliga investeringar genom åren så har Billes genomgått stora förändringar, i både motvind och medvind. 


Vi vill tacka alla våra kunder och leverantörer, som vi gärna kallar samarbetspartners, för ett trevligt och framgångsrikt samarbete genom åren. Nu satsar vi framåt med fortsatt fokus på hållbarhet, kostnadseffektivitet och kundnytta.


Det tryckta budskapet hör hemma i framtiden, i samverkan med de digitala kommunikationskanalerna. Billes ser fram emot att forma denna framtid tillsammans med er.

Hälsningar från alla på Billes Tryckeri
Genom VD Niklas Bille

Besök vår hemsida

Du kanske också är intresserad av

Intresserad av våra produkter?

Kontakta oss så hjälper vi dig.