Billes köper Zetterqvist tryckeri

Billes tryckeri i Mölndal fortsätter växa och förvärvar Zetterqvist tryckeri AB. Affären innebär att Billes ökar sin omsättning till cirka 240 miljoner kronor.  

– Genom en rad stora investeringar har vi i dag överkapacitet i våra pressar, som vi nu får möjlighet att erbjuda Zetterqvists kunder, säger Niklas Bille, vd på Billes tryckeri.

Zetterqvist tryckeri startades 1886 och är ett av Sveriges äldsta verksamma tryckerier. I början av september undertecknades avtalet som innebär att Billes köper Zetterqvist.

– Som en del av Billes får vi nu helt nya resurser och tillgång till ett av Nordens bredaste sortiment av tryckeritjänster. Det känns fantastiskt roligt att nu kunna erbjuda detta till våra kunder, säger Thomas Molin, vd för Zetterqvist tryckeri.  

Bakgrunden till affären är att den grafiska branschen genomgår en snabb utveckling mot färre men större tryckerier.  

– Som ett mindre tryckeri i mellansegmentet har vi svårt att klara av den snabba utveckling och den investeringstakt som krävs för att hänga med på marknaden. Billes är en riktigt bra partner, både för våra kunder och för vår personal, säger Thomas Molin.

Billes Tryckeri är i dag ett av de största tryckerierna i Sverige och har satsat kraftigt de senaste åren. Sedan 2014 har tryckeriet investerat en bit över 120 miljoner, i nya byggnader, nya maskiner och flera förvärv.  

– Vi har en tydlig tillväxtstrategi och vill växa. Zetterqvist passar perfekt in i vår verksamhet och kommer att ge oss en bra volymökning i vår moderna maskinpark, säger Niklas Bille.

Bild: från vänster - Niklas Bille, vd Billes Tryckeri, Thomas Molin, vd Zetterqvist tryckeri.

Du kanske också är intresserad av

Intresserad av våra produkter?

Kontakta oss så hjälper vi dig.