Billes storsatsar och investerar i vår maskinpark

Vi på Billes Tryckeri i Mölndal tror på det tryckta budskapet. Och det digitala. Och framförallt har vi ett förtroende för HP Indigos digitala tryckteknologi när vi nu investerar i en HP Indigo 100K och en HP Indigo 7eco. Därtill också en In-Line Bourg Booklet Maker från C.P. Bourg.

– Vi har ett stort förtroende för HP Indigo som är marknadsledande inom digital tryckteknologi, samt leverantören Visutech som vi har mycket god erfarenhet av. Det är för att öka produktiviteten och vår digitala kapacitet som vi nu investerar i två nya tryckpressar, berättar Niklas Bille, VD och ägare av Billes tryckeri.
Billes-tryckeri-web
Niklas Bille, VD på Billes, tar i hand med Patrik Agblad, säljare på Visutech, tillsammans med Fredrik Bille, vice VD på Billes.

En kombination av lägre kostnader tack vare låga körkostnader och att samtidigt öka den digitala kapaciteten med upp till 50 % var viktigt och avgörande för oss på Billes Tryckeri.

Den nya HP Indigo 100K är en verklig produktionsmaskin och med 6000 ark per timme är det världens mest produktiva digitala B2-tryckpress. Tack vare funktioner som Auto Pallet Replacement System och Continuous Color Calibration kan man i teorin producera nonstop. Funktionen Continuous Color Calibration gör att trycket håller sig stabilt genom hela upplagan och den nya Gripper-to-Gripper-lösningen för pappersmatning ger en extremt bra registrering och stabil produktion.

EPM-funktionen hos den nya generationen av HP Indigo-pressar är förfinad och på en helt ny nivå, mycket tack vare ny laser. EPM står för Enhanced Productivity Mode och innebär att man trycker med tre färger istället för fyra, endast CMY används. Billes kan se fram emot att trycka en betydande del av deras volymer i EPM, vilket är både snabbare och mer kostnadseffektivt för Billes.

HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger.

– Vi nöjer oss inte med annat än högsta tänkbara tryckkvalitet och därför är valet av att fortsätta med HP Indigo en självklarhet. Vi ser fram emot leveranserna från Visutech i sommar, avslutar Niklas.

Efter sommarens leveranser kommer Billes digitala maskinpark bestå av en HP Indigo 100K, som trycker i B2-format, den nya HP Indigo 7eco utrustad med fem färgverk samt en HP Indigo 7900 som är utrustad med sju färgverk. På efterbehandlingssidan kommer Billes ha två In-Line Bourg Booklet Maker för digital efterbehandling.

Se orginalartikel HÄR

Du kanske också är intresserad av

Intresserad av våra produkter?

Kontakta oss så hjälper vi dig.